شرایط عضویت در نظام مهندسی

شرایط عضویت در نظام مهندسی

قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در سال ۱۳۷۴ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و از ابتدای سال ۱۳۷۵ جهت اجرا به وزارت مسکن و شهرسازی وقت ابلاغ شد. به استناد ماده ۶ این قانون ، سازمان نظام مهندسی ساختمان متشکل از رشته های هفتگانه مهندسی عمران ، معماری ، مکانیک ، برق ، شهرسازی نقشه برداری و ترافیک می باشد. ملاک عضویت در نظام مهندسی دارا بودن مدرک کارشناسی در رشته های فوق یا رشته های مرتبط با آن می باشد. فارغ التحصیلان رشته های مذکور در صورت تمایل می توانند عضو سازمان شده و کارت عضویت دریافت نمایند و از مزایای عضویت استفاده نمایند. مهمترین خدماتی که سازمان نظام مهندسی برای مهندسان عضو ارائه می دهد عبارتند از :
شرکت در آزمون حرفه ای مهندسان با رعایت سایر شرایط دریافت پروانه اشتغال بکار مهندسی با رعایت سایر شرایط شرکت در انتخابات هیأت مدیره و سایر انتخابات مربوط به سازمان استفاده از تسهیلات و خدماتی که نظام مهندسی استان بنا به وظایف و هدف های خود در اختیار اعضاء قرار می دهد از جمله حفظ حقوق ، شئون و حیثیت حرفه ای اعضای نظام مهندسی استان و دفاع در مقابل تعرض به آنها از طریق ارائه خدمات مشاوره حقوقی ، مالی ، فنی و غیره استفاده از پایگاههای علمی ، فنی ، آموزشی و انتشاراتی به منظور بالا بردن دانش فنی اعضااستفاده از تسهیلات قانونی که برای دارندگان پروانه اشتغال فراهم می شود.استفاده از ارجاع خدمات کارشناسی موضوع ماده ۲۷ قانون عضویت در صندوق رفاه مهندسان و استفاده از وام های مصوب صندوق همکار شدن با سایر مهندسان دارای پروانه اشتغال به کار در طراحی و نظارت سرپرست کارگاه شدن در پروژه های دارای مجری

عضویت در سازمان نظام مهندسی استان مستلزم دارا بودن مدرک کارشناسی یا بالاتر در یکی از رشته های اصلی یا مرتبط به شرح جدول پیوست می باشد. اعضا با گذشت سه سال از مدرک کارشناسی و قبولی در آزمون حرفه ای مهندسان مجاز به دریافت پروانه اشتغال بکار مهندسی می باشد سنوات کاردانی جهت آزمون حرفه ای مهندسان در صورت هم رشته بودن آزمون از تاریخ اخذ مدرک کاردانی تا زمان اخذ مدرک مهندسی به ازای هر ۵ سال کامل یک سال و حداکثر ۲ سال به سنوات مهندسی اضافه خواهد شد . در صورت هم رشته نبودن سنوات کاردانی قابل محاسبه برای آزمون مهندسی نمی باشد ( سنوات کاردانی برای رشته های عمرانی و معماری فقط در بخش نظارت محسوب می گردد) طبق قانون نظام کاردانی عضویت همزمان در سازمان نظام کاردانی و سازمان نظام مهندسی ساختمان نیر امکان پذیر نیست .
* کارت عضویت سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران فاقد تاریخ اعتبار است اعضا مطابق بند ث ماده ۴۴ آئین نامه اجرایی قانون موظف به پرداخت حق عضویت سالانه می باشند که جهت رفاه حال اعضاء در صورت عدم پرداخت سالانه ، هنگام صدور ، ارتقا یا تمدید پروانه اشتغال یا عضویت در دفاتر فنی و شرکت ها بدهی عضویت تا آن تاریخ دریافت می گردد.
* عضویت و فعالیت در سازمان نظام مهندسی ساختمان بر اساس قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و آئین نامه اجرایی آن می باشد. لذا اقدام متقاضی برای عضویت به منزله آگاهی از قانون مذکور است .

نکات مهم

۱- نسبت به اسکن اصل تصاویر مدرک تحصیلی، شناسنامه (صفحه اول و صفحه توضیحات )، کارت ملی و کارت پایان خدمت (پشت و رو ) اقدام نمائید. در صورت نداشتن اصل هرکدام از مدارک مذکور در فرایند عضویت ، تصویر برابر اصل شده آن هم مورد قبول سازمان می باشد.

۲- قبل از شروع مراحل ثبت نام نسبت به اسکن مدارک فوق به همراه نمونه امضاء و عکس ۳*۴ اقدام نمایید (لازم به ذکر است حجم تمامی تصاویر ارسالی باید کمتر از ۲۰۰ کیلوبایت باشد)
۳- پرداخت ورودی و حق عضویت سالیانه فقط از طریق درگاه الکترونیک امکان پذیر می باشد
نکته : در صورتی که مدارک کاردانی فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ناپیوسته جزء رشته های هفتگانه ساختمان نباشد عضویت در سازمان نظام مهندسی ساختمان امکانپذیر نمی باشد.
۴- در صورتی که عضو نظام کاردانی می باشید به استناد بند ۸ آیین نامه نظام کاردانی ،عضویت شما به صورت همزمان در دو سازمان امکان پذیر نمی باشد
در صورت تمایل به عضویت در سازمان نظام مهندسی ساختمان نسبت به لغو عضویت نظام کاردانی اقدام نمایید و گواهی مربوطه را اسکن و در سامانه ثبت نمایید
۵- جهت تایید سکونت و عضویت در دفتر نمایندگی مربوطه مقتضی است تصویر سند مالکیت یا اجاره نامه را به همراه برگه تایید سکونت (که باید به تایید دو نفر از مهندسین دارای پروانه اشتغال پایه دو به بالاتر عضو دفتر نمایندگی مورد تقاضا برسد) به دفتر نمایندگی ارائه نمایید
۶- به استناد بند الف ماده ۴۴ قانون نظام مهندسی و با توجه به دستورالعمل ۴۷-۲۶۴۱۸د-۹۱ مورخ ۱۳۹۱/۱۰/۱۶ پذیرش عضویت متقاضیان با ارائه دانشنامه ، گواهی موقت یا تائیدیه تحصیلی امکان پذیر می باشد.

۷- تمامی مدارک اسکن شده باید با پسوند jpg و حداقل کیفیت ۱۵۰ dpi باشد (برای کاغذ A4 عرض ۱۲۰۰px)

شرایط و مدارک

مهندسان فارغ التحصیل شده در رشته های مرتبط به حوزه ساختمان برای فعالیت قانونی نیازمند دارا بودن کلیه شرایط عضویت در نظام مهندسی و دریافت عضویت رسمی در سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند. عضویت در این سازمان و دریافت شماره رسمی نظام مهندسی برای مهندسان فرصت ورود به بازار کار و موقعیت های شغلی مناسبی را به همراه دارد. این در حالیست که علاوه بر عضویت مهندسان نیازمند اخذ پروانه اشتغال به کار از وزارت راه و شهرسازی نیز هستند.
در صورت دریافت پروانه اشتغال به کار و شماره عضویت رسمی از سازمان نظام مهندسی مهندسان قادر به فعالیت در کارهای تجاری و خدماتی همچون تاسیس شرکت و دفاتر مهندسی یا پیوستن به دفاتر مهندسی موجود و استفاده از امتیاز سهمیه موجود خود برای فعالیت, هستند.

مدارک و شرایط عضویت در نظام مهندسی

شرایط عضویت در نظام مهندسی داشتن حداقل مدرک لیسانس و بالاتر در رشته های مهندسی ذکر شده از دانشگاههای مختلف مورد تایید وزارت علوم است. برای دریافت عضویت باید با در دست داشتن مدارک شامل فتوکپی برابر اصل مدرک تحصیلی, فتوکپی برابر اصل شناسنامه و عکس, به سازمان نظام مهندسی موجود در شهر خود مراجعه کرده و با تکمیل فرم مربوطه و پرداخت مبلغ حق عضویت درخواست خود را رسمی نمایند.

شرایط اخذ پروانه اشتغال به کار

مهندسان, کاردانان فنی و معماران تجربی در ۷ رشته مهندسی معماری, مهندسی عمران, مهندسی برق, مهندسی مکانیک , مهندسی شهرسازی, مهندسی نقشه برداری و مهندسی ترافیک برای دریافت مجوز اشتغال به کار در رشته و حوزه فعالیت مدنظر خود نیازمند آن هستند تا در آزمون نظام مهندسی شرکت نمایند.
مهندسان پس از گذشتن بین سه سال (برای لیسانس) و یک سال (برای دکترا) از زمان فارغ التحصیلی این امکان برای آنها فراهم می شود که برای اخذ پروانه اشتغال به کار در آزمون نظام مهندسی شرکت نمایند. برای کاردانان این زمان بین ۵ تا ۶ سال بسته به نوع مدرک است تا امکان شرکت در آزمون کاردانان فنی ساختمان فراهم شود. همچنین معماران تجربی نیازمند ۷ تا ۱۹ سال (بسته به شرایط مندرج در قانون) سنوات کاری برای شرکت در آزمون معماران تجری هستند.

آزمون نظام مهندسی در رشته های مختلف و حوزه های تخصصی همچون نظارت, اجرا, طراحی و محاسبات, معمولا سالی دو بار توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان برگزار می شود. پذیرش در این آزمون به مهندسان فرصت دریافت پروانه اشتغال به کار از وزارت راه و شهرسازی و امکان فعالیت به عنوان کارشناس رسمی این وزارت را به آنها می دهد.
اغلب مهندسان جهت پذیرش در این آزمون ها اقدام به شرکت در دوره های آمادگی آزمون نظام مهندسی و انجام چندین  ازمون نظام مهندسی آنلاین می نمایند.

آزمون آزمایشی نظام مهندسی و دوره های آمادگی آزمون ورود به حرفه به تفکیک تمامی رشته ها همچون مهندسی عمران, معماری, برق و گرایش های آنها همچون (, نظارت, اجرا) توسط گروه آموزشی ۲۲مبحث برگزار شده و در دسترس مهندسان گرامی قرار گرفته است.

پست های توصیه شده

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *