گود برداری عمران

گودبرداری عمران

برای دانلود بر روی قسمت بالا کلیک کنید

گودبرداری  رشته عمران در ازمون نظام مهندسی

گودبرداری چیست ؟

: به طور خلاصه می توان گودبرداری را به دو دسته تقسیم کرد : ۱- دسته اول : مربوط به مناطق باز : منظور از گودبرداری در مناطق باز ، پایین رفتن از سطح زمین است .
۲- دسته دوم : مربوط به مناطق مسکونی بوده و به طور خلاصه یعنی پایین رفتن از زیر تراز پی خانه های همجوار می باشد .

تعریف کامل گودبرداری :

اگر بخواهیم کمی تخصصی تر تعریف کنیم می توانیم بگوییم ، به هرگونه حفاری و خاکبرداری در تراز پایین تر از سطح زمین یا تراز پایین تر از زیر پی ساختمان مجاور گودبرداری می گویند .
امروزه با رشد جمعیت و افزایش ساخت و ساز و وجود سازه های بلند ، نیاز به پارکینگ در طبقات پایین تر از سطح زمین در این ساختمان ها ، روند تعداد گود برداری ها به خصوص گودبرداری های عمیق و نیمه عمیق را در افزایش داده است .

چرا گودبرداری انجام می شود ؟

شاید تا بحال این سوال برای شما پیش آمده باشد که علت اصلی این عملیات چیست و یک سازه در مدت زمان ساخت چه نیازی به این کار خواهد داشت ؟ درحقیت می توان گفت که یکی از دلایل اصلی این عملیات رسیدن به عمق و خاک سفت که نام دیگر آن خاک بکر است اشاره کرد .باید اطمینان داشته باشید که عملیات در زمین هایی انجام شود که تمام یا قسمتی از ساختمان یا همان سازه اصلی پایین تر از سطح طبیعی زمین احداث شود . در بعضی از مواقع نیز امکان دارد عمق گودبرداری بنابر جنس زمین آن به چندین متر برسد .

نکات مهم در عملیات گودبرداری که باید بدانید :

۱- اگر عمق فعالیت خاک برداری بیش از ۱۲۰ سانتی متر باشد باید دیوارهای کناری را مستحکم کرد .
۲- برای جلوگیری از هرگونه پرتاب سنگ ، سقوط آزاد و سایر خطرهای دیگر باید محل اطراف حفاری را حصار کشی کرد .
۳- در زمانی که برای انجام عملیات مورد نظر در عمق های بیش از ۱ متر قرار است کارگری حضور یابد نباید به صورت مستقل و تنها در آن محل مشغول به کار شود .
۴- زمانی که عملیات مجاور خطوط راه آهن ، بزرگراه ها ، و … که تولید ارتعاش می نمایند ، انجام گیرد باید تدابیر احتیاطی برای جلوگیری از خطر ریزش آن به عمل آید .
۵-در حفاری هایی ب‌عمق زیاد در هنگام روز و روشنایی باید از پرچم قرمز رنگ استفاده کرد و همچنین در شب ها به وسیله ی چراغ های خطر عابرین و رانندگان را متوجه عملیات در حال انجام ساخت

پست های توصیه شده

بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!


افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *