هر مهندس عمران برای ورود به دنیای جذاب و پر اسکناس مهندسی عمران لازم است ابتدا آزمون ورود به حرفه را بگذراند تا پس آنکه طی نتیجه بدست آمده از این آزمون حد نصاب قبولی جهت دریافت پروانه اشتغال به کار را کسب کرد، بتواند پایه ۳ مهندسی خود را دریافت کند. جای امیدواری است؛ چراکه شاید همین الزام شرکت در این آزمون بتواند انگیزهای قوی باشد که باعث شود مهندسانمان اندکی جدیتر مباحث مقررات ملی ساختمانرا که استفاده از آن الزامی است، مطالعه کنند. فلسفه این آزمون چیزی مشابه آزمونی است که فارغالتحصیلان رشته حقوق برای دریافت پروانه وکالت از کانون وکلا و فارغالتحصیلان پزشکی برای دریافت پروانه پزشکی از نظام پزشکی میگذرانند. البته مشابه هر آزمون اجباری دیگر در کشور، آزمون ورود به حرفه نیز در سالهای گذشته تبدیل به سدی بزرگ و ترسناک پیش روی مهندسان تازه فارغالتحصیل شده است که همواره باعث آن شده که حتی مهندسان با خواندن انواع کتاب تست و شرکت در انواع کلاسهای کنکوری و آزمونهای آزمایشی باز هنگام شرکت در این آزمون از ترس و نگرانی درونی پر باشند که البته شیوه جدید تستهای کنکوری این آزمون که به پیچیده کردن سوال در ذهن مهندسین هم شهرت یافتهاند (و بعضا در آن اصل صورت سوال و تستهای قرار داده شده هم با اشکالاتی روبرو بودهاند) خود به پیچیدهتر شدن این آزمون در ادوار گذشته کمک کرده است!
چند نکته مهم در مورد این آزمون:
آزمون ورود به حرفه معمولا هر سال دو نوبت در فواصل زمانی اسفند و شهریور ماه و با همکاری سازمان نظام مهندسی و سازمان سنجش برگزار میشود.
آزمون ورود به حرفه برای دریافت پایه سه مهندسی برای مهندسان عمران شامل سه بخش نظارت، محاسبات و اجرااست که بخش اجرا به تازگی از این نوبت در فهرست آزمون ورود به حرفه قرار گرفته است.
مطابق این دفترچه، عضویت در نظام مهندسی برای شرکت در این آزمون اختیاریست.
برای شرکت در آزمون چنانچه در مقطع کارشناسی فارغالتحصیل شدهاید میبایست حداقل ۳ سال و چنانچه از مقطع کارشناسی ارشد فارغالتحصیل شدهاید، حداقل ۲ سال از تاریخ فارغالتحصیلیتان گذشته باشد یا به تعبیری همان سابقه کار حرفهای داشته باشید.
البته از آزمون بهمن ۹۴ در وبسایت Inbr قسمتی برای کنترل سنوات مورد نیاز برای شرکت در آزمون ایجاد شده است
آن دسته از مهندسانی که دوره مدت سربازی در پیش رو دارند نیز میتوانند در این آزمون شرکت کنند، طوریکه با قبولی در این آزمون تا ۴ سال وقت دارند که مدرک اصلی خود را برای دریافت پروانه اشتغال به کار به نظام مهندسی برسانند.
مثل هر کنکور دیگری شرکت در آزمون ورود به حرفه به خصوص در بخش مربوط به محاسبات نیاز به تمرین و مطالعه شیوه تستزنی کنکوری مخصوص به آن دارد. بنابراین حتی اگر شما به دلایل ذکر شده بالا مجاز به شرکت در آزمون این نوبت نیستید برای کسب تجربه هم که شده توصیه میکنم تو این نوبت آزمون شرکت کنید چون با این همه نظم برگزارکنندگان آزمون در برگزاری آن دیگه بعدا معلوم نیست آزمون نوبت بعدی چه تاریخی برگزار شود!
ثبت نام آزمون رشته عمران در صلاحیتهای محاسبات، نظارت و اجرا به صورت مجزا صورت میپذیرد، بدین معنی که متقاضیان رشته عمران در صورتی که متقاضی هر سه صلاحیت محاسبات، نظارت و اجرا باشند، لازم است سه بار در آزمون ثبت نام کنند.
آزمون در هر سه بخش نظارت، محاسبات و اجرا به صورت تستی چهار گزینهای و جزوه باز برگزار میشود و حد نصاب قبولی شرکتکنندگان در آن ۵۰٪ است.
اطلاعات تکمیلی از بخش مشاوره ورود به حرفه عمران و معماری را از پیج ۲۲mabhas.irمیتوانید دریافت کنید.
نحوه ثبت نام:
آزمون ورود به حرفه (پایه سه) در سه بخش نظارت، محاسبات و اجرا به صورت صبح و عصر برگزار میشود که برای ثبت نام در این نوبت از آزمون ورود به حرفه میتوانید از طریق سایت نظام مهندسی اقدام کنید.
با توجه به محدودیت زمان ثبت نام، به تمام داوطلبان توصیه میشود که برای ثبت نام، از تاریخ اعلام رسمی به تدریج تا پایان مهلت تعیینشده اقدام کرده و ثبت نام خود را به روزهای پایانی موکول نکنند. ضمنا جهت جلوگیری از هرگونه سواستفاده احتمالی، به کلیه داوطلبان محترم تاکید میشود، دریافت هرگونه اطلاعات و اخبار و تکمیل فرایند ثبتنام، اخذ تاییدیههای مربوط، دریافت کارت ورود به جلسه و کارنامه نتایج آزمونها، صرفا از طریق سامانه ثبتنام آزمونها به آدرس الکترونیکی inbr.ir پیگیری کنید.
نمونه سوالات آزمونهای اخیر
برای دریافت نمونه سوالات آزمونهای اخیر به سایت ۲۲مبحث مراجعه کنید.
بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!